dimarts, 7 de març del 2017

P5 B: VOLEM AJUDAR ALS NECESSITATS

El dia de la Pau, una alumna ens va explicar la seva preocupació  sobre la pobresa a l'India, ens va transmetre la seva solidaritat cap als necessitats, així és, com varem decidir entre tots, fer qualque cosa per  ajudar. No sabiem ben bé com, però a la fi el resultat de tot el procés va ser molt enriquidor per tots i cada un dels alumnes.


Ara us deix les fotos i animau-vos a deixar qualque comentari!!

  Vàrem fer moltes converses per saber que, com i quan fer les nostres accions, i vàrem decidir fer un calendari:
 Ens vàrem marcar el dia de realitzar les circulars i lletreros, el dia de repartir les circulars, i els dies més importants els de la recollida de les donacions.



El primer que vàrem fer es demanar-vos ajuda a voltros com a pares i mares, i a més a més vam cercar a un expert, que ens pogués assessorar. Vàrem preparar les nostres preguntes per na Maria Alfaro, encarregada dels Serveis Socials de Santa Maria, i vàrem fer la nostra entrevista.









Feim els cartells, per petits grups i de manera consensuada.








Anam a repartir per totes les aules les circulars, i en petits grups anam fent una petita explicació de quina és la nostra intenció, treballam l'expressió oral davant d'un grup d'alumnes que no coneixem (que la majoria, és més gran que noltros, pero no ens intimiden) no duim preparat cap guió, perquè cada infant ho explica a la seva manera, amb les seves pròpies paraules.
 A més, anam aferrant per l'escola els lletreros que abans haviem creat, pensant si allà a on ho posam serà visible, adequat...











 Quan arriben els grans dies, dia 13 i 14! tots els companys de l'escola han col.laborat de tal manera, que se'ns escapa de les mans l'idea que teniem noltros d'agafar les bosses a pes i dur-les fins al poble. Així que conversant, sorgueix l'idea de camionetes, remolcs, ranxeres... Així que, des de la classe telefonam als papàs i padrins, posant l'altaveu i demamam la seva ajuda educadament. Així és, com conseguim que dos papàs i un padrí col.laborin amb els seus vehicles.


Un dia abans d'haver de dur totes les donacions, Miquel Niell, el Regidor de Serveis Socials, ens informa a través de na Maria Alfaro que ens han preparat un berenar per tot l'esforç que hem dedicat!  Així que, no cal dur berenar!
Ens sentim molt orgullosos que reconeguin la nostra feina.







  Des d'aquí aprofit per donar les gràcies a tots els papàs, mamàs i padrins, que varen deixar les seves feines diàries per venir a col.laborar d'aquest projecte. MOLTES GRÀCIES!!



Carregam tres vehicles: dos remolcs i una furgoneta!


 Noltros anam caminant fins al poble amb les mamàs ajudants, que han fet un gran esforç, i amb les mestres.


 Al arribar, saludam a Miquel,el regidor, i començam a buidar les camionetes, després  ens convida a passar  per berenar, va ser molt amable en obrir-nos les portes de ca seva.

 Aquest és el magatzem on guardaran totes les donacions i les donaran a qui ho necessiti.









Aprofit per donar les GRÀCIES als pares, mares i padrins que ens varen ajudar, a totes les famílies que varen participar amb les  donacions, a l'Escola per facilitar-nos  les tasques i possar-nos mestres de suport i  a l'Ajuntament per la gran rebuda que vàrem tenir i el berenar.
GRÀCIES A TOTS PER HAVER FET POSSIBLE AQUEST PROJECTE sense voltros no ho haguèssim pogut fer.

Després de tota la feina física, vàrem fer una xerrada per avaluar com havia anat tot el procés, el resultat, com ens sentíem i si havíem arribat al nostre objectiu d'ajudar. En general, ens sentim molt satisfets  i trobam que el resultat va ser molt positiu. Així i tot, hi ha una pregunta que encara ens preocupa:

Que passarà quan s'acabi  tot el que hem duit?



1 comentari: